Loading...
Tidligere arrangementer2021-02-23T12:07:30+00:00

Tidligere afholdte arrangementer

FLYGTNINGENE KOMMER PÅ KULTURNATTEN 2017

Under kulturnatten 2017 åbnede vi døren for gæster med tre arrangementer.

Vi havde et foredrag med fotograf Daniel Rye i forbindelse med lanceringen af hans fotoudstilling “Når alt står stille” fra Malawi. Udstillingen kan stadig opleves her på LIVA II i Nyhavn. 

Derudover havde vi fuldt hus til vores to visninger af vores interaktive asylspil “Flygtningene Kommer”. Gæsterne fik rollen som de danske myndigheder og skulle i sidste ende afgøre en konkret asylsag.
Læs mere om spillet, som nu en del af vores undervisningsplatform, her https://www.dilemmademokratiet.dk/

Spillet blev præsenteret af Henrik Grunnet, bestyrelsesmedlem, som ordstyrer. Mens Eddie Khawaja deltog i panelet (Advokat og med speciale i udlændingeret og menneskerettigheder) sammen med Christina Rau Brysting (Juridisk rådgiver med mange års erfaring fra Udlændigestyrelsen.)

FLYGTNINGENE KOMMER PÅ FOLKEMØDET PÅ BORNHOLM 2017

Premiere på dilemmaspillet “Flygtningene kommer” i Danmarks Domstole telt torsdag d. 15. juni 2017.

På Folkemødet kunne man møde Levende Menneskerettigheder der præsenterede vores dilemmaspil “Flygtningene Kommer” for første gang. Publikum får levende indsigt i og bliver udfordret ved at forholde sig til de vanskelige dilemmaer flygtningenkrisen giver os. Tak til Dreyers Fond for at støtte udviklingen af dette projekt.

TRO OG TERRORISME! TO SIDER AF SAMME SAG?

I maj 2016 blev der afholdt følgende debatarrangement.

Er terrorisme særligt forbundet med Islam? Er religion og tro med til at skabe terrorister? Er tro og terrorisme to sider af samme sag? Eller skaber frygten for flere angreb en faretruende forførende anklage mod religionerne, der, i stedet for at forklare problemet, forvrænger billedet og skulker ansvaret for at løse det?

PANEL: Dan Rosenberg Asmussen, formand for Det Jødiske Samfund; Fatih Alev, imam, forfatter og foredragsholder; Peter Skov Jacobsen, biskop; og Mona Sheikh, seniorforsker DIIS
ORDSTYRER: Jacob Skovgaard Petersen, professor KU

BALANCEGANG MELLEM FRIHED OG TRYGHED! HVAD GØR TERROREN VED DEMOKRATIET?

I marts 2016 blev der afholdt følgende debatarrangement.

Terrortruslen mødes med en kombination af fordomme, frygt og forsøg på foranstaltninger, der kan hindre angreb og i mange lande, herunder Danmark, er der gennemført stramninger af sikkerhedsforanstaltninger og af lovgivning for at øge sikkerheden.

Initiativerne skal berolige os, men det er også tiltag, der udvider statens beføjelser til at gribe ind i borgernes rettigheder. Og kan vi styre denne balancegang mellem frihed og tryghed?

PANEL: Bo Lidegaard, Politikens ansvarshavende chefredaktør og Jakob Scharf, tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste, nu administrerende direktør i sikkerhedsfirmaet CERTA Intelligence & Security A/S
ORDSTYRER: Kurt Strand, journalist

Eksterne aktiviteter

Januar 2018: K-news (Karnovs nyhedsmedie) bragte en artikel om lanceringen af Levende Menneskerettigheders nye undervisningsplatform DilemmaDemokratiet.dk. Læs den her.

Mandag den 11. januar 2016: Advokat Kristian Braad Jensen, direktør for Levende Menneskerettigheder, deltog som oplægsholder i Dansk Selskab for Indvandrersundheds gå-hjem-møde om “Flygtningebørn i Danmark: Mødet med sundhedsvæsenet”. Læs mere her.

Fredag den 27. november 2015: Dansk Missionsråd afholdt nordisk møde om tros- og religionsfrihed i udenrigspolitikken.

Søndag den 25. oktober 2015 kl. 11.30: Symposium Welcome to Denmark. Advokat Thorkild Høyers indlæg: “Hvorfor bekymre sig om flygtninge?”

Torsdag den 22. oktober 2015: Advokat Thorkild Høyer holdt foredrag for Røde Kors besøgsvenner.

Onsdag den 19 August 2015: Think Rights supports this agenda. We are having a start up meeting to establish the new working group for all who are interested in business human rights. GUEST SPEAKERS: Thomas Trier, external consultant for Deloitte and lawyer specializing in human rights and representative from Danish Institute for Human Rights.

18. – 20. marts 2015: Studietur med journalister til Geneve i samarbejde med Syddansk Universitet.

18. marts 2015: Advokat Thorkild Høyer deltog i paneldebat: Ret til rettigheder i Mellemamerika, arrangeret af Folkekirkens Nødhjælp og Ibis.

26. februar 2015: Dilemmaspil på Rysensteen Gymnasium. Læs og se mere på gymnasiets hjemmeside.

19.februar 2015: Radio 24syv interview. Som journalist i Latinamerika har Niels Lindvig i mere end tre årtier oplevet hvordan mennesker i alle afskygninger ofrer alt for at vinde et uafhængigt retsvæsen og social retfærdighed. Værdier, som vi i Danmark opfatter som selvfølgelige – men i en grad, så vi til tider glemmer at kæmpe for deres bevarelse. Derfor er Niels Lindvig gået om bord på husbåden Liva, hvor forsvarsadvokat Thorkild Høyer har været med til at stifte en organisation, som netop arbejder for at menneskerettighederne forbliver levende og ikke blot opfattes som paragraffer og love. Niels Lindvig, Thorkild Høyer.

Programmet kan podcastes her: http://www.radio24syv.dk/programmer/mikrofonholder/