Få tilsendt de nyeste indlæg, arrangementer og andre nyheder fra Levende Menneskerettigheder via vores nyhedsbrev!

Tilmeld din mailadresse nedenfor - så sender vi dig løbende aktuelt fra Levende Menneskerettigheders aktiviteter.

I Levende Menneskerettigheder arbejder vi ud fra en strategisk ramme og en udviklingsplan, som vil guide vores prioriteringer de kommende år. 

Debatten om menneskerettigheder og demokratiske rettigheder er, i det omfang den overhovedet forekommer, præget af at være meget fjernt fra, hvad man kunne kalde rettighedernes kerneindhold. Meget forenklet kan det siges, at rettighederne angribes fra højre side af det politiske spektrum for at være udemokratiske overstatslige regler, som venstrefløjen uden kritik bruger til at afvise nødvendige justeringer af lovgivningen. Lige så forenklet kan det siges, at venstrefløjen er temmelig dogmatisk i sin tilgang til rettighederne, og ingen af delene forøger den brede befolknings interesse eller værdsættelse.

Menneskerettighederne som udfaldet af de praktiske erfaringer vores europæiske forældre gjorde sig, hvis mellemmenneskelige værdier og principper de ulejligede sig med at nedskrive, og som kan vejlede og guide os gennem de nye globale udfordringer, vi står overfor i dag, disse menneskerettigheder eksisterer ikke i dagens debat – den debat ønsker Levende Menneskerettigheder at tage.

Levende Menneskerettigheder vil igennem debatarrangementer, udstillinger og oplæg sætte fokus på menneskerettighederne i Danmark. Her skaber vi en sammenkobling af flere forskellige tilgange til emnet og uddanner, udbreder og udspecificerer området for den danske befolkning. Det er vores strategiske målsætning at levendegøre menneskerettighederne, så påskønnelsen af dem atter er tydelig i vores samfund.

Visionen er levende menneskerettigheder – forstået ved, at de værdier, den etik og den moral som menneskerettighederne byder, bliver et mellemmennskeligt og nærværende anliggende med rettigheder såvel som forpligtelser nationalt og internationalt.

Vejen er lang, udfordrende og spændende. Det er ambitiøst, men ikke umuligt. For at realisere vores ambition, har vi lagt en strategi med det udgangspunkt, at vi i de kommende år vil arbejde med følgende mål:

  • Menneskerettighederne på den nationale dagsorden og levende i det offentlige rum
  • Ny viden om menneskerettighedernes rolle i et moderne samfund
  • At indgå i konstruktiv dialog og samarbejde

Dette gør vi blandt andet igennem:

  • Skoletjenesten, der tilbyder undervisning omkring menneskerettigheder for børn og unge
  • Kurser inden for forskellige temaer af menneskerettigheder og globalisering
  • Et unikt videnscenter, der indeholder litteratur omkring menneskerettighederne til fri afbenyttelse (medlemmer af organisationen kan benytte hjemlån)
  • Spændende arrangementer som debatter, udstillinger og oplæg, der sætter menneskerettighederne på dagsordenen.

Ved at levendegøre menneskerettighederne for mange forskellige målgrupper er det vores ambition, at de ikke glemmes eller tages for givet.