Få tilsendt de nyeste indlæg, arrangementer og andre nyheder fra Levende Menneskerettigheder via vores nyhedsbrev!

Tilmeld din mailadresse nedenfor - så sender vi dig løbende aktuelt fra Levende Menneskerettigheders aktiviteter.

Oplysning & Viden
InfoFrygtens Pris?VideopodcastsVidensressourcer

Levende Menneskerettigheder indsamler og formidler viden om menneskerettighedernes rolle i vores samfund i dag.

Levende Menneskerettigheder styrker forståelsen for og kendskabet til menneskerettighederne gennem levende formidling til – især unge i Danmark – og vi knytter bånd mellem advokatstanden og uddannelsessektoren.

Vi er et vidensressource-center der indsamler indsigter og perspektiver fra debatmøder samt fra vores undervisningsaktiviteter.

Vi udfører oplysende aktiviteter om grundlæggende retsprincipper og menneskerettighedernes rolle i samfundet.

Gennem folkeoplysende og inkluderende debatmøder, foredrag og kursusaktiviteter ønsker vi at opnå en styrket offentlighed, der bedre forstår, udøver og tager ansvar for menneskerettighederne.

Debatmøderækken Frygtens Pris?

Hvad sker der når krigen mod terror vender sig indad, og langvarig militær aktion i udlandet bliver til en politik præget af frygt for terrorangreb og trang til mere sikkerhed herhjemme? 

Politiken og menneskeretsorganisationen Levende Menneskerettigheder ser i en debatmøderække nærmere på udviklingen og dens konsekvenser. Med brug af eksperter og folk, der selv har følt terrorbekæmpelsen på egen krop belyser vi “Frygtens Pris”.

Gå til debatsiden her

Videopodcasts

Levende Menneskerettigheder producerer løbende videopodcasts fra vores aktiviteter. Det kan være sammenklip fra debatmøder eller mini-dokumentarer omkring de emner vi arbejder med.

Se vores videopodcasts her

Vidensartikler

Levende Menneskerettigheder ønsker at indsamle og skabe viden om menneskerettighedernes rolle i samfundet i dag.

Læs de seneste artikler fra LM her

Bibliotek

Biblioteket – der tæller over 400 fremstillinger – er et juridisk fagbibliotek vedrørende menneskerettigheder. Der er ikke hjemlån, men alle er velkomne til at benytte det på stedet.

Se udvalget af litteratur her

Spørgsmål og svar

Har du spørgsmål omkring de emner vi arbejder med eller menneskerettighederne generelt, er du velkommen til at kontakte os. Levende Menneskerettigheder står som vidensressourcecenter til rådighed for for især studerende og unge omkring relevante menneskerettighedsspørgsmål.

Kontakt os med spørgsmål her